Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Centrala Gävle avspärrat - misstänkt mordförsök

/

Strax efter 18.30 under lördagskvällen fick polisen larm om ett stort slagsmål i centrala Gävle med ett tiotal personer inblandade. Minst fem polispatruller ryckte ut och området är nu avspärrat.

Annons

Det har också kallats ambulanser till platsen. Avspärrningen är på Nygatan från Always Fitness till Scandic CH. En del trafik måste därför försöka hitta andra vägar för att ta sig till stationen.

Polisen har rest två undersökningstält på platsen. Ett av tälten är placerad över en bil.

Minst två personer ska vara förda till sjukhus med ambulans. De båda skadade är en 24-årig man och en 20-årig man och båda hemmahörande i Gävle.

Det är okänt i nuläget om några fler personer skadats. Polisen har gripit en man i 20-årsåldern och en i 45-årsåldern. Båda är hemmahörande i Gävle och kända sedan tidigare av polisen.

Enligt obekräftade uppgifter ska en person ha slagits med en flaska i huvudet. Båda männen som är förda till sjukhus ska vara knivskurna. En av männen ska ha blivit knivhuggen på flera platser på kroppen och vara allvarligt skadad. Brottsrubriceringen är försök till mord och dråp.

Brottsplatsen är avspärrad och en teknisk undersökning kommer att utföras så snart det är möjligt. En del av de som befann sig på platsen är hörda men polisen uppger att det återstår många förhör.

Vid 00.45 tog jouråklagare beslut om att de båda misstänkta männen skulle anhållas misstänkta för försökt till mord alternativt dråp. Detta efter att polisen hade förhört båda männen.

Mer läsning

Annons