Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brittiskt popband döda i broolyckan

/
  • Det var det brittiska indiepopbandet Viola Beach som omkom i broolyckan i Södertälje, erfar BBC.

Det var det brittiska indiepopbandet Viola Beach och deras manager som omkom när deras bil störtade av motorvägsbron i Södertälje natten till lördagen, erfar BBC.

Annons

Bandet var på väg från en spelning på festivalen Where's the Music i Norrköping när olyckan inträffade. De var på väg hem till Storbritannien där de skulle ha spelat i Guildford utanför London på kvällen.

Viola Beach befann sig i början av en gryende karriär när de mötte ett tragiskt slut. I januari släpptes deras andra singel "Boys that sing" och i samband med det gav de sig ut på en längre turné.

Deras medverkan på Where's the Music, vars målsättning är att vara en plattform för ny musik, gav en fingervisning om musikbranschens förhoppningar för bandmedlemmarna Kris Leonard, River Reeves, Tomas Lowe och Jack Dakin.

De fyra unga männen från Warrington, beläget mellan Liverpool och Manchester, hade också blivit inbjudna av BBC till att spela på jättefestivalen South by Southwest i Texas senare i vår.

Men nu har fansens uppmuntrande hejarop på bandets Facebooksida ersatts av sorgliga kondoleanser.

Martin Bergholm, polisinspektör vid Södertäljepolisen, säger till TT att polisen har en god uppfattning om hur olyckan gick till men vill inte gå ut med fler detaljer än vad som redan är känt.

Läser du ofta nyheter i din mobiltelefon? Ladda ner vår nya app här, till Iphone eller till Android!

Iphone: App Store

Android: Play Butik

Mer läsning

Annons