Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här hittar du julis bästa ölnyheter

/

En laddning nya egensinniga och goda öl frestar Systembolaget med i juli. Men de finns endast i små volymer så vänta inte för länge om du vill hinna smaka på godsakerna. Flera är riktigt extrema humle- och alkoholbomber. Men här finns också några mer sansade, karaktärsfulla maltskapelser. I tabellen nedan hittar ni de nyheter som jag tycker är allra mest köpvärda i samlingen.

Annons

Nya tillfälliga ölnyheter i juli

Fynd – bästa köp

Napar Pale Ale, 4,4 %, Spanien

Karaktär: Härlig, rik, karaktärsfull ale med bra humlekoncentration i tydligt USA-inspirerad mikrobryggeristil – dessutom med behagligt låg, drickvänlig, alkoholhalt.

Systembolagsnummer: 11876 Pris: 33 cl/29,90 kr

To Øl Thirsty Frontier, 4,5 %, Internationellt märke

Karaktär: Här har vi ännu ett bevis på att det går att göra öl med stor karaktär trots relativt låg alkoholhalt. Smaken är riktigt tilltalande med massor av amerikansk, fruktig aromhumle tillsammans med en lång, stadig efterbeska.

Systembolagsnummer: 11678 Pris: 33 cl/29,90 kr

Också bra köp - mycket för pengarna

Gänställer Oppigårds Slotteröl, 5 %, Tyskland

Karaktär: Dalabryggeriet Oppigårds har här skapat ett öl i samarbete med tyska Gänstaller Braü. Det rör sig om ett rätt karaktärsfullt törstsläckaröl med knäckebrödslika malttoner i välgjord och användbar husmanskostpassande stil med moderat beska.

Systembolagsnummer: 11691 Pris: 50 cl/28,90 kr

Baever Double White IPA, 8 %, Norge

Karaktär: Exponerar en explosiv humlerik doft som går igen i den glycerolfeta smaken där amerikansk, rikt fruktig, humle sätter sin prägel både arommässigt och i den accentuerade beskan. Malt- och humlekoncentrationen gör att alkoholen integreras föredömligt. Heja Norge!

Systembolagsnummer: 11678 Pris: 50 cl/45,90 kr

Disco Soleil, 6,5 %, Kanada

Karaktär: En häftig, egensinnig humlebomb i en fet ytterst smakrik stil med stråk av torkad frukt (aprikos) och mogen citrus (grape) som avslutas i ett påtagligt, närmast malörtslik, slutbeska. Klart personlig ale av IPA-typ.

Systembolagsnummer: 11677 Pris: 34,10 cl/35,90 kr

Evil Twin Molotov Cocktail, 8,5 %, USA

Karaktär: Högintensivt, sirapsfett, påtagligt sött humlekoncentrat med citrus, torkad frukt och påtaglig slutbeska på smakpaletten. En egensinnig finsmakaröl att sippa på i mindre volym.

Systembolagsnummer: 11665 Pris: 47,3 cl/40 kr

Twin Sisters double IPA, 9,6 %, USA

Karaktär: Vackert bärnstensfärgad IPA med extrem humlekoncentration i en lång, fet, alkoholrik, fruktig stil som lyckas balansera alla explosiva smakkomponenter på ett imponerande sätt. Definitivt inget för konservativa lagerpimplare. Men en läcker och spännande smuttöl för oss andra.

Systembolagsnummer: 11695 Pris: 65 cl/99,60 kr

Gubna Imperial IPA, 10 %, USA

Karaktär: Här samsas massor av humlearomer med inslag av grape, tropisk frukt och barrskog i intensivt, munfyllande koncentrat. Bjuder på en extraordinär, sirapsfet, lång, något alkoholtung, smakrikedom att njuta i ensamt majestät i liten mängd.

Systembolagsnummer: 11439 Pris: 35,5 cl/50,90 kr

Mer läsning

Annons