Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vårens konserter i Hälsingland: Från medeltid till nyskrivet

/

En polsk stråkkvartett inledde Norra Hälsinglands konsertförenings program i Hudiksvall i fredags. Men mycket spännande musik finns kvar att uppleva runt om i Hälsingland.

Annons

Allt från Hildegard von Bingen till nyskrivet med Vindla String Quartet. Kilaforsa Kammarmusikförening, KIKA, startar med Schola Gothia, fyra kvinnor som sjunger tidig flerstämmig musik som ger konsert tillsammans med saxofonisten Lisen Rylander Löve. De ger konserter i både Hudiksvall och Bollnäs.

LÄS MER: Stråkmusik av internationell klass

I Söderhamn inleds konsertsäsongen den 30 januari, med en pianokonsert med Stefan Bojsten. Till Söderhamn kommer också mezzosopranen Anna Zander och gitarrduon Liv och Per Skareng då de bjuder på spansk dans, habansera och chansons.

I Hanebo församlingshem blir det i mars en pianoafton med pianisten, kompositören och dirigenten Olli Mustonen.

En konsert, två mikrofoner och tre musiker - så presenterar sig Triorum från Sandviken. De spelar de stora mästarna och ger sig själva samtidigt friheten att improvisera. Därför kommer det att låta lite olika i Ljusdal och Söderhamn där programmet ges.

Paradiso Musicale, har barockmusiken som tema när de i ton och ord berättar historien om 1700-talsgeniet Johann Helmich romans resa genom ett sargat Europa. Konserten ges i både Bollnäs och Ljusdal.

Nu finns Helahälsingland som app. Ladda ner här, till Iphone eller till Android!

Iphone: App Store

Android: Play Butik

Ett annat program som ges på fler platser är klarinettvirtuosen Håkan Rosengren som denna gång bjuder på musik av Schumann, Brahms och Kovács i Hudiksvall, Ljusdal och Söderhamn senare i april.

Det är orkestermusiken som dominerar vårens program i Hudiksvall. Två besök med Gävle symfoniorkester i februari och april och en säkert i förväg utsåld konsert med Gilles Apap tillsammans med Nordiska kammarorkestern. Förra gången denne egensinnige violinist och dirigent besökte Hudik visste ovationerna nästan ingen gräns.

LÄS MER: Gilles Apap roar och överraskar

LÄS MER: Hitta alla artiklar på Nöje & Kultur här

Mer läsning

Annons