Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Upplysningskampanj med elcykel

/
  • Under våra besök kommer man även att kunna testa elcykeln. Man trampar lite, men får också mycket draghjälp tack vare ett laddat batteri, konstaterar Anders Tång och Olle Berglund här ute på en provtur i Knåda.

Energi- och klimatrådgivarna i södra Hälsingland är ute och cyklar. Under den Europeiska trafikantveckan kommer de att cykla på elcyklar mellan Söderhamn och Edsbyn.

Annons

– Vi gör detta för att visa att tekniken fungerar, men också för att dra folk till de kvällsföreläsningar vi kommer att hålla på olika platser om klimat och energifrågorna. Huvudtemat denna gång blir transportenergi, säger Anders Tång, Bollnäs och Olle Berglund, Edsbyn.

Europeiska trafikantveckan är en upplysningskampanj och ordnas genom Naturvårdsverket. Den går ut på att motivera svenskarna att cykla, gå och använda kollektivtrafik så mycket som möjligt, samt att uppmuntra de europeiska städerna att underlätta för invånarna att använda dessa alternativ.

Trafikantveckan infaller 17-22 september. Etapperna som cyklas är Söderhamn - Bergvik, Mo - Kilafors, Hå - Granberg, Sörbo - Runemo och Alfta - Knåda.

– Jag hoppas det kommer mycket folk till våra träffar och att det blir roliga diskussioner. Elcykel är ett väldigt bra alternativ, säger Anders.

Mer läsning

Annons