Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tonårstjej skar kompis i armen

Tonårsflickan skulle hjälpa den andra flickan att lindra ångesten och skar henne med en glasbit i armen. Nu åtalas hon för misshandel.

Annons

De båda tonårstjejerna bodde på ett hem i södra Hälsingland i höstas. En kväll i oktober kom den ena av dem hem. Hon hade då varit ute och druckit öl och dessutom tagit ett narkotikaklassat medel. Hon var ledsen och ville bli av med smärtan och frågade flickan i rummet intill om hon hade något hjälpmedel.

Först fick hon ett nekande svar, men sedan kom kompisen in i hennes rum med en glasbit. Tillsammans skar flickorna flera jack i den enas arm.

Kompisen har berättat att hon skulle hjälpa henne att "lätta på den psykiska smärtan och ångesten". I förhör har hon förklarat att hon vet hur det känns att må dåligt och att hon var rädd att den andra skulle skära sig fel.

Åklagaren väljer nu att åtala henne för misshandel för att hon skar med glasbiten.

* Kan man åtalas även om den andra vill att man skär?

– Det finns en regel om samtycke, men man kan inte samtycka till hur mycket våld som helst. Det här är över gränsen till vad man kan samtycka till, säger assistentåklagare Sebastian Flodström.

Han berättar att utan samtycket skulle han ha bedömt händelsen som en grov misshandel.

– Men här har jag tagit med det och åtalar i stället för misshandel av normalgraden, säger han.

I maj väntas tonårsflickan ställas inför Hudiksvalls tingsrätt. Om hon fälls är det troligt att hon döms till ungdomsvård.

Mer läsning

Annons