Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tips: Här är sista minuten-klapparna som räddar dig i julstressen

/

Har du haft fullt upp och knappt märkt att julen är på gång? Kanske glömt att du ska fira med faster Berit och småkusinerna i år? Eller kanske trott att ni vuxna inte skulle byta julklappar över huvud taget, tills din bror sa "Ojoj vilken fin julklapp jag har köpt till dig"? Ingen anledning till oro. Det går att fixa julklappar i sista stund. Här har ni våra bästa tips.

Annons

DVD-BOX

Kanske hela Star Wars-boxen passar bra, att marathonglo på innan man ger sig i kast med den nya som går på bio nu? För en oinvigd som ännu inte fattat tjusningen med Walking Dead kan man ge bort första säsongen i en box. Downton Abbey går hem hos de flesta. Harry Potter är lagom läskigt för både stora och små, och för dem som gillar danskt/svenskt är Bron ett bra tips.

BIOBILJETT

Streaming och tv och boxar i all ära – att se en färsk film på bio är svårslaget! Svårt att välja film? Köp ett presenkort! Det blir vem som helst glad över. Att få två timmar ostörd filmupplevelse, gärna med en hink popcorn i knät, är en härlig julklapp.

MATVAROR

Den vanliga mataffären kan vara en räddning om man är ute i sista minuten med att köpa klappar. Dels finns det förstås massor av annat än mat på mataffärer nuförtiden, men här tänker jag på en helt vanlig matkasse. Det kanske låter tråkigt? Men det kan vara riktigt kul att ge bort eller få en kasse med helt vanliga basvaror. Knäckebröd, hallonsylt, ost och kaffe. Kanske lite konstiga/exklusiva sorter som man sällan vågar sig på själv? Ställ grejerna i en snygg korg – loppisfynd? – för lite juligare känsla.

HJÄLP TILL MÄNNISKOR PÅ FLYKT

FN:s flyktingorgan, UNHCR, gör ett viktigt arbete. I deras webbshop kan man köpa värmande filtar, myggnät och vattendunkar, som går till att hjälpa flyktingar. Till den som inte önskar sig någonting är det en fin julklapp att i stället bidra till att flyktingar får det bättre. Röda Korset har liknande gåvor på sin webbsida.

CHOKLAD

Den som redan har allt – och inte önskar sig något – brukar iallafall blir glad av ett fyrkantigt paket fyllt med smaskiga praliner. För vem kan motstå en chokladask när midvintern råder? Julhelgen är lång och brukar locka till sköna filmkvällar i soffan. Då brukar det passa förträffligt att frossa i en alldeles egen julklapp, en chokladask.

TIDNINGSPRENUMERATION

Tidningar finns det gott om och numera är det snabbt gjort att fixa en prenumeration via nätet till någon du tycker om. Det finns dessutom extremt nischade tidningar. Vad sägs om en tidning för modelljärnvägsfantaster? Eller en om helikoptrar? Det finns tidningar om choklad, tv-spelstidningar för äldre läsare, och tv-spelstidningar för yngre läsare. Korsord, stickning, sudoku... Känner du klappmottagaren väl blir det en barnlek att hitta en lämplig prenumeration!

BRODDAR OCH REFLEXVÄST

Orolig för farbror Bertil när han är ute och går längs mörka landsvägen på sina vinterpromenader? Ett kit bestående av en reflexväst, så han syns ordentligt, och broddar, så han inte halkar, fixar biffen!

Mer läsning

Annons