Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Telefonbedragare försöker lura äldre

Polisen varnar för bedragare som ringer upp äldre personer och vill låna pengar. Bedragarna utger sig för att vara ett barnbarn som behöver låna snabba pengar till ett bilköp.

Annons

Lånesumman man säger sig behöva är mellan 30 000 och 40 000 kronor. Om den som har blivit uppringd börjar bli misstänksamma säger den som utger sig för att vara en släkting att rösten låter annorlunda på grund av en förkylning och hjälper inte det slänger de på luren.

När bedragaren ringer har det hittills varit en man i åldern 20-30 år och han talar tydlig svenska. Det går inte att utesluta att brotten fortsätter och att bedragaren ändrar sin identitet. Polisen har fått in anmälningar från flera håll i landet där bedrägeriförsöken sett likadana ut. Den senaste tiden har även flera fall inträffat i Gävle.

Under den senaste veckan har bedragarna gjort flera försök till bedrägeri och även vid något fall lyckats att få ut pengar. Polisen misstänker att det är flera gärningsmän som begår brotten och tror även att risken finns att äldre på andra håll i Gävleborg än just i Gävle kan råka ut för bedragarna.

Polisen önskar att alla personer som kommer i kontakt med personer som på ett mystiskt och ovanligt sätt kontaktar dem för att låna pengar meddelar detta till polisen.

Mer läsning

Annons