Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svårt att ringa 112

(UPPDATERAD 17:32) Telia meddelar att mindre störningar i teletrafiken kan kvarstå fram till klockan 23 i kväll. Det kan vara vissa problem att nå larmnumret 112.

Annons

Telia flyttar nu fram sin prognos om när störningarna i teletrafiken kan vara åtgärdade. Tidigare uppgav bolaget att problemen skulle vara avhjälpta vid 18-tiden men nu räknar Telia med att allt ska vara löst senast klockan 23 i kväll.

Förseningen beror på att arbetet med att reparera de avgrävda kablarna i Stockholm som orsakade felet tar längre tid än man trodde från början. Telia säger dock att den största delen av trafiken är omstyrd och att det inte borde vara några problem med att komma fram till SOS Alarm. De vill ändå vara tydliga med att det fortfarande kan förekomma vissa störningar.

Tidigare i dag meddelade Telia att det är problem att ringa mellan det fasta och mobila nätet i hela Sverige och vice versa.
Det kan vara problem att ringa till SOS Alarm (112) från det mobila nätet. Om man måste ringa till SOS Alarm kan man ta ut sitt sim-kort.
Det är dessutom störningar att ringa till polisen 11414, sjukvårdsrådgivningen 1177 och 020-nummer.

Mer läsning

Annons