Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sjunger av lycka när han hänger i krokar

/
  • - Jag känner mig otroligt vacker när jag hänger och känslan av att andra kan se det är fantastik, säger Robin Färlén om att han vid den suspension han utförde i Östersund hade flera åskådare.
  • Kunskaper om hygien och fysik är viktiga för den som fäster krokarna vid en suspension. I Östersund fästes krokarna på Robin Färlén av Lukas Zpira.

Att fästa köttkrokar genom huden gör enligt Robin Färlén mindre ont än att tatuera sig. Att sedan hänga i krokarna ger ett fysiskt och mentalt lyckorus som helt klingar av först efter en vecka.
I botten av artikeln finns ett webb-tv som visar när Robin genomför en suspension. Känsliga läsare varnas för starka bilder.

Annons

För fyra år sedan såg han ett tv-program om suspension, att trä krokar genom huden och hänga upp kroppen i krokarna, som väckte hans intresse. Sedan dess har han läst på om hur det går till, tagit del av många utövares upplevelser och fascinerats. Förra året gjorde han sin första suspension.

- Den första är det bästa som jag har gjort. Gravitationen gör så konstiga saker med en. Hjärnan tror att man faller och förstår inte att man hänger kvar.

I mitten av februari var Robin i Östersund och gjorde sin tredje suspension. Då hängde han upp och ned i sex krockar, tre i varje knä, i tio minuter.

- Den största kicken går över rätt fort, efter en timme. Men jag brukar vara glad i en vecka. Livet känns ganska beiget efteråt. Jag brukar bara längta efter att hänga igen.

Vanligt är att utövarna använder många krokar i de första suspensionerna och sedan byter till färre och större krokar. Huden klarar av att bära kroppsvikten även om man använder bara en krok.

- Huden tål så otroligt mycket. I 99 procent av de fall det har gått snett så är det utrustningen som gått sönder.

Hur ont gör det?

- Jag är inte så bra på att hantera smärta annars, men att sätta krokar går bra, säger Robin och jämför med när han tatuerade sig mer än fem timmar i stäck – det gjorde mycket ondare.

Men när kroppen sedan hänger i krokarna konkurrerar adrenalin och endorfin ut smärtan.

Mer läsning

Annons