Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SJ: "Stora störningar i trafiken"

(Uppdaterad 17:47) Det är fortsatt stora problem i tågtrafiken.

Men SJ:s presschef Dag Rosander ser en ljusning:

- Nu rullar trafiken igen ifrån Stockholm, det är framförallt där vi inte kunde köra ut på grund av snön, säger han.

Annons

Tågtrafiken på Ostkustbanan, mellan Sundsvall och Gävle, samt söder om Gävle ner mot Stockholm, har stora problem.

Generellt sett är tågen antingen inställda eller omkring två  timmar försenade under söndagseftermiddagen.

Tåget från Stockholm och Gävle som ska vidare till Hudiksvall och Sundsvall skulle ha varit i Söderhamn klockan 16:35 beräknas komma tidigast klockan 19:00.
I Bollnäs är det inte lika stora föreseningar. Tågen är försenade med drygt en halvtimme samt att tåget från Östersund som skulle ha varit i Bollnäs klockan 18:11 är inställt.

- Det har varit hektiska dygn och stora störningar i trafiken över hela landet. Orsaken är att det fallit så enormt stora mängder snö så Banverket hinner inte skotta undan. Vi får inte köra tåg som vi hade gjort om det vore som vanligt, säger Dag Rosander, presschef på SJ.

Resegarantin gäller inte alls under söndagen. Däremot får kunder avboka sin biljett och få hela priset tillbaka om de inte vill chansa.

• Hur många resenärer är drabbade?

- Jag vågar inte sätta någon siffra på det, men det är många. Nu är det i alla fall så att alla tåg är ute, vi har kontroll på situationen. Det handlar mer om att lätta trycket på stationerna. Det är klart att det tar ju lite tid, och det är många som står och väntar, säger Dag Rosander.

Mer läsning

Annons