Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Samling för bättre strokevård

/
  • Verksamhetschef Reidunn Wettermark tyckte att deltagarna vid länsstrokedagen kom med många värdefulla idéer kring hur vården kan bli bättre

Apoteket, Systembolaget, ATG-lokalen, toaletten på arbetsplatsen, idrottsarenor som Läkerol Arena.
Idéerna var många kring hur landstinget ännu bättre ska komma ut med informationen om hur en stroke tidigt upptäcks.

Annons

I samband med den internationella strokedagen den 12 maj inledde landstinget en kampanj för att sprida kunskapen om hur man kan kontrollera om någon i en närhet har drabbats av stroke. Runt om i hela länet bjöd landstinget i samarbete med Afasiföreningen in till olika aktiviteter.

Under torsdagen arrangerade landstinget för andra året i rad en länsstrokedag som vände sig till dem som arbetar med stroke på olika sätt. Över 80 personer hade anmält sig till samlingen i Söderhamn. Medicinskt ansvariga sjuksköterskor och rehabiliteringspersonal från nästan alla länets kommuner fanns också på plats.

Målet med dagen var att så många som möjligt skulle känna till vad som sker inom landstingets strokeprojekt, som pågår fram till årsskiftet. Dagen skulle ge ökad kunskap och inspiration.

– När vi anordnade länsstrokedagen förra året var det som en upptakt för strokeprojektet. Jag tycker vi bör anordna en länsstrokedag även nästa år. Det viktiga är att vi får med alla yrkesgrupper i hela vårdkedjan, sa Reidunn Wettermark, ansvarig verksamhetschef för strokevården i hela länet.

Hon ledde sammanfattningen av dagens grupparbeten där deltagarna fick fundera kring hur man kan bli bättre på att ge patienter rådgivning om rökstopp, både de som redan drabbats av en stroke och andra människor som vården kommer i kontakt med.

Grupperna fick ge tips om fler sätt att få ut information till allmänheten och komma med idéer kring hur man kan se till så att alla patienter verkligen får en rehabiliteringsplan.

Mer läsning

Annons