Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så tycker Hälsingecentern

/
  • Bengt Åke Nilsson (c) ordförande i Hudiksvalls centerkrets:1, Ja, det har jag.2, Det är svårt att svara på. Kortsiktigt kanske det har gett en viss skada. Men den öppenheten som finns är vitaliserande. Vi vågar prata om sådant här öppet. 3, Vi kommer att prata ihop oss om det här och jag tror nog att vi ska kunna enas. Sedan kanske inte alla kommer att tycka att allt är bra.
  • Stig Eng (c) kommunalråd i Nordanstig:– Ja, visst har jag det.– Jag vet inte hur jag ska kunna gradera det, men det har skadat. Den här frågan borde ha hanterats internt.– Jag tror att det kommer att bli ett förslag vi kan enas kring. Men det är alltid så att man behöver jämka lite, det kommer nog inte att bli konsensus.
  • Lena Dufva, ordförande i Centerpartiet i Söderhamn: – Ja, jag har förtroende för Annie Lööf. Hon är kunnig, ung och driftig och jag tror att hon kan bli riktigt bra om hon får stanna kvar.– Svårt att säga. Än så länge är det ute på remiss och vi ska ta diskussionen i vår krets nästa vecka. Vissa saker kan man ju undra över, som det här med månggifte. Så tycker jag att man har glömt att fokusera på basen i partiets politik som handlar om det sociala skyddsnätet och hur man själv ska kunna göra sin val i vardagen.– Det tror jag att vi kan göra. Öppenheten i partiet är stor och jag tror inte att det blir några problem. Centerpartiet är ett väldigt tillåtande parti.
  • Kalle Khalidy, Centerpartiet i Söderhamn:– Jomenvisst har jag det! Självklart ska hon vara kvar. Vi behöver föryngring i partiet. Och man ska inte tro på allt som står i media när det gäller Annie Lööf.– Det är svårt att säga. Vi har 1,5 år kvar till valet. SD fick ju flera röster efter det här med järnrören, så det ska väl kunna gå bra för oss. Och det här med månggiften kommer det att pratas om. Men det blir nog ingen ändring. Det är bra som det är utan månggifte.– Jag ser ingen splittring. Det måste få finnas en intern debatt i ett parti och jag tror att vi kommer att stå väldigt enade när allt är klart.
  • Björn Brink (c) Färila, ordförande i landstingsfullmäktige:1, Ja, men det har blivit lite naggat i kanten så att säga.2, Det är svårt att bedöma. Vi har fått uppmärksamhet kring vårt idéprogram, men en del inslag i det kan skada partiet.3, Vi kommer att enas som vi alltid har gjort: via diskussioner på partistämman. Det är ett givande och tagande.
  • Helena Brink (c) Färila, kommunstyrelseledamot i Ljusdal:1, Ja, det har jag.2, Jag kan inte svara på det just nu, det får tiden utvisa. Jag tycker i alla fall att det är uppfriskande med en debatt. Jag tror på centerpartiet, det har jag alltid gjort.3, Vi kommer att enas på partistämman i mars. Det är tre månader dit, så vi hinner diskutera.

Tidningen har ställt sex centerprofiler mot väggen.

Annons

1) Har du förtroende för Annie Lööf?

2) Hur mycket har diskussonen kring idéprogrammet skadat partiet?

3) Hur ska Centerpartiet kunna enas?

Mer läsning

Annons