Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så ska regionen lösa ambulansbemanningen – Omflyttningar, hyrsköterskor och nyrekryteringar

/
  • Att flytta om personal med ambulanskompetens och att ta in hyrsköterskor kan bli nödvändigt.

Nu har 21 ambulansanställda sagt upp sig. Samtidigt har 8 nya rekryterats. Region Gävleborg står inför en utmaning att bemanna länets ambulanser.
– Om vi får ett stort antal uppsägningar kan vi på kort sikt göra en lägre besparing än det som vi från början hade tänkt, säger sjukvårdsdirektör Kjell Norman.

Annons

Ambulansen har stått för 40 procent, eller 10 miljoner kronor, av Division Operations övertidskostnader. Genom att införa jouren vill regionen kunna spara 4,5 miljoner kronor om året genom att de anställda får jourersättning om nätterna när de inte rycker ut. Region Gävleborg frigör på så vis ytterligare aktiv arbetstid som de kan lägga ut på de anställda.

Sedan det blev klart att regionen ska införa jourtiden har tolv ambulansanställda sagt upp sig, sedan tidigare fanns det 9 uppsägningar. De 21 anställda som sagt upp sig motsvarar drygt 17 heltidstjänster. Samtidigt har nu åtta nya ambulanssjuksköterskor rekryterats.

Läs mer: 1 500 protesterar mot jour inom ambulansen: "Vill visa att det här berör folk"

I debatten har nyrekryteringarnas kompetens ifrågasatts, men enligt regionens uppgifter är det personal med minst två års erfarenhet av sjuksköterskearbetet som nu anställts. Hälften av dem som nu anställs har jobbat sedan januari 2014 och de andra har fler års erfarenhet bakom sig.

För att lösa en situation med ett stort manfall av anställda kan det bli aktuellt för Region Gävleborg att se över vem som gör vad.

– Vi kan komma att behöva omfördela personal med ambulanskompetens inom verksamheten eller inom regionen. Men det kan också bli aktuellt med hyrsjuksköterskor, säger Kjell Norman.

Debatt: Se till att behålla den kompetenta personalen i regionen

Regionens ambition att spara pengar genom införandet av jouren kan åtminstone till del äventyras, bedömer han.

– Om vi får ett stort antal uppsägningar kan vi på kort sikt göra en lägre besparing än det som vi från början hade tänkt, säger Kjell Norman.

I debatten om jourförslaget har det framförts att patienternas säkerhet är i fara och att ambulanser kan komma att behöva ställas av på grund av personalbrist.

– Oavsett det läge som nu uppkommit händer det att vi ibland kan behöva ställa ambulanser vid enstaka tillfällen till exempel vid sjukdom. Den åtgärden bedöms alltid från gång till gång och görs i samverkan med SOS Alarm utifrån ett belastningsperspektiv, säger Kjell Norman.

Inför förra sommaren hade ambulansvården också flera vakanser och svårigheter att rekrytera vikarier. Ambulanspersonalen erbjöds förra året en sommarmorot på maximalt 30 000 kronor för den som sa la sin semester utanför sommarmånaderna. Det troliga är att det blir så även i sommar.

– Vi försöker som varje år att rekrytera fullt ut, men det finns också möjlighet att få extra ersättning om man väljer att förlägga hela sin semester eller delar av den utanför sommarmånaderna. Exakt hur detta kommer att se ut i sommar är vi inte helt klara med, säger Kjell Norman.

Läs mer: Personalen efter uppsägningarna inom ambulansen: "Tragiskt och väldigt oroande"

Mer läsning

Annons