Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så här rensar du abborren:

/
  • Ta en vass filékniv och skär upp magen på abborren.
  • Använd händerna för att tur innanmätet på fisken.
  • Ta kniven och skär ned till benen bakom fiskens huvud och vinkla sedan kniven och följ ryggraden till stjärtfenan.
  • Skär försiktigt mellan fiskens skinn och köttet.
  • Ta bort de sista benen på filéerna.
  • Klart! Abborren är byxad, det vill säga att filéerna är benfria. Stek sedan fileerna i smör, krydda med salt och peppar och eventuellt dragon.

Annons

Se även:

TV: Så gör Kristoffer för att regnbågen ska fastna på kroken

TV: Häng med på annorlunda laxfiske i Ljusnan

TV: Jessica vill fightas med fisken

Osäker på var man kan fiska i Hälsingland? Klicka här för att komma till fiskekartan!

Tävla med din fiskefilm eller -bild – vinn presentkort från Fritidsvaruhuset! Klicka här för att vara med!

Mer om fiske:

Fiskelycka med mersmak

Mer läsning

Annons