Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Roger Hedlund (SD): "Flyktingarna som kommer hit får bo i tältläger i kylan"

/
  • Riksdagsmannen Roger Hedlund (SD) tror på ett sammarbete mellan Sverigedemokraterna och alliansen.

Sverigedemokraterna kommer nu att bedriva en kampanj för att få flyktingar att undvika Sverige. Dessutom ska de försöka påverka politiker i andra partier att stötta en mer restriktiv invandringspolitik.
– Vi måste ta ansvar för den allvarliga situation vi är i nu, säger Roger Hedlund, riskdagsledamot från länet.

Annons

Genom att lansera kampanjen utomlands ska partiet berätta om vilket Sverige flyktingarna kommer till.

– Vi vill hjälpa flyktingarna så att de kommer i säkerhet. De flyktingar som i dag försöker ta sig till Sverige har en lång och snårig väg med många faror, de riskerar att utsättas för brott eller att hamna i prostitution och så vidare. Vi vill att de förstå vad det är för et land de kommer till. Flyktingarna som kommer hit får bo i tältläger i kylan, säger Roger Hedlund.

Läs även: SD i kampanj för folkomröstning

Dessutom försöker partiet nu skapa opinion i flyktingfrågan i andra politiska partier. Att Sverigedemokraterna lanserar sin nya kampanj i samband med att Moderaterna har sin partistämma är inte en slump.

– Vi kommer på alla sätt att försöka påverka opinionen. Det är klart att vi vill påverka dagordningen på Moderaternas stämma. Det finns inom det partiet och andra partier politiker som delar vår uppfattning i invandringsfrågan, men som tystas uppifrån, säger han.

I samband med att Kristdemokraterna valde att bryta decemberöverenskommelsen (DÖ) förklarade Sverigedemokraterna att de tänker rösta på Moderaternas budget i ett försök att fälla den rödgröna regeringen. Roger Hedlund ser nu en möjlighet för ett samarbete mellan Sverigedemokraterna och allianspartierna.

– Bara vi får till en liten förändring i rätt riktning av invandringspolitiken är det bra. Det här är en möjlighet för alliansen att ta ansvar för landets situation, säger han.

Enligt Roger Hedlund finns det exempelvis ett intresse bland allianspolitiker i Gävle kommun att samarbeta med Sverigedemokraterna, som har en vågmästarroll.

– Men de är hårt hållna uppifrån, säger han.

Mer läsning

Annons