Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Reumatiker ställde politiker mot väggen

/
  • Reumatikerna tågade i samlad tropp genom Ljusdal, från Stadtparken till förvaltningshuset, där mötet hölls.

Ett hundratal reumatiker från hela länet samlades på måndagen i Ljusdal för att fråga ut landstingspolitiker om vilken sjukvårdspolitik de tänker föra nästa mandatperiod. Detta med anledning av att det var internationella reumatikerdagen.

Annons

Reumatikerna, medlemmar i länets alla reumatikerföreningar, inledde med att, iförda sina gula västar, i gemensam tropp tåga från Stadtparken till förvaltningshuset, där mötet ägde rum.

Landstingspolitikerna Jörgen Sjöstedt (MP), Tommy Berger (S), Yvonne Oscarsson (V), Marianne Nygren (KD), Stig Zättlin (SP), Patrik Stenvard (M), Helena Brink (C) och Carina Östansjö (FP) redogjorde för sina partiers politik och svarade på frågor. Debattledare var Kurt Ericsson.

Politikerna sa att de var där för att lyssna och ta intryck. Flera betonade att de vill ha en jämlik hälso- och sjukvård, fördelad efter behov.

När åhörarna fick ordet haglade frågorna över politikerna.

Skillnaderna mellan partierna avslöjades när de svarade på frågan vad de tycker om privat sjukvård.

Tommy Berger (S), framhöll att det viktiga är att vården är offentligt finansierad och man därmed kan ställa samma krav på alla vårdgivare.

Yvonne Oscarsson (V) sa att hennes parti absolut inte vill ha privata vårdgivare som tjänar stora pengar på vården.

Patrik Stenvard (M) menade att det är viktigast med kvaliteten på vården och att vinst är en naturlig del i privat drift.

Stig Zättlin (SP) ansåg att man får ut mer sjukvård om man även har privata vårdgivare. Samma inställning hade Marianne Nygren (KD).

 

 

Mer läsning

Annons