Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Psykiatrin anmäler tre självmord

Psykiatrin i länet har gjort tre nya lex Maria-anmälningar till Socialstyrelsen sedan patienter tagit sitt liv.

Annons

En 20-årig man hade tidigare haft kontakt med barn- och ungdomspsykiatrin. Han hade självmordstankar i 17-årsåldern och fick åter kontakt med psykiatrin när han flyttade tillbaka till hemorten.

I september förra året hade han ett samtal med en psykolog som han haft kontakt med tidigare. En läkarbedömning skulle göras, men det hanns aldrig med. I början av oktober hittades 20-åringen död.

En 20-årig kvinna hade haft kontakt med psykiatrin under ett halvår när hon i oktober tog sitt liv. Hon behandlades även för missbruksproblem.

I slutet av augusti konstaterades att hon inte tagit de mediciner som hon ordinerats. Självmordsrisken bedömdes inte som överhängande.

En 43-årig kvinna hade haft depressiva besvär sedan 90-talet och led av sviterna efter en ryggskada.

Hon hade tagits in på sjukhus efter tidigare självmordsförsök. I oktober vårdades hon efter ett självmordsförsök. Hon flyttades över till psykiatrisk avdelning där hon åter försökte ta sitt liv. Hon återupplivades, men avled ändå sex dagar senare.

Det ska anmälas varje gång någon dör inom en månad efter kontakt med vården, oavsett om det finns misstankar om att något fel begåtts.

Mer läsning

Annons