Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen fokuserar på rattfylla nästa vecka: "Ska vara där problemen finns"

/

Nästa vecka gör polisen en insats mot rattfylleri.

Annons

Det är polisens sista insatsvecka för året. Den här gången ligger fokus på rattfylleri i Hälsingland och hela Sverige.

Läs även: Körde grovt rattfull med husvagn – döms till fängelse

Tidigare har polisen fokuserat på att genomföra så många utandningsprov som möjligt. Nu letar man i stället aktivt efter rattfyllerister för att hindra dem innan olyckan sker.

Ett mer kvalitativt sätt att stoppa rattfylla, enligt polisen.

– Polisen fortsätter att arbeta aktivt mot rattfylleri med de resurser som finns. Vi arbetar utifrån lokala förutsättningar och att vara där problemen finns, som till exempel tidiga morgnar vid idrottsanläggningar, utanför Systembolag eller utifrån olika tips, säger Erling Arvidsson, Trafikpolisen Region Mitt, i ett pressmeddelande.

Läs även: Kvinna togs för rattfylla i rutinkontroll

Totalt dör cirka 80 personer varje år i en alkohol- eller drogrelaterad trafikolycka. Förra året dog 75 personer i sådana olyckor.

– Många av de som kör berusade har alkoholproblem och behöver vård, här spelar polisen en avgörande roll genom att erbjuda kontakt med vården. Attityden till alkohol och bilkörning måste fortsätta stärkas – det är aldrig ok att sätta sig bakom ratten efter några glas vin eller dagen efter en blöt fest. Här har vi alla ett gemensamt ansvar tillsammans med bland andra skola, föräldrar, polis och socialtjänst, säger Lars-Eric Abrahamsson Verksamhetsledare NTF Gävleborg.

Läs även: Festade hela helgen – tog bilen hem

Mer läsning

Annons