Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Osäker framtid för Framtidsveckan

/

Framtidsveckan är till ända. Initiativtagaren Anders Persson summerar veckan med att den varit bra, men att den går en osäker framtid till mötes.

Annons

Hur har det gått?

– Det har gått jättebra. Speciellt i Söderhamn har det varit stor tillströmning av folk. Jag är spänd och förväntansfull över vad det här ska leda till.

Hur många har besökarna varit?

– Jag vet inte exakt. Vi har haft mycket att konkurrera med, både SM-final i hockey och fint väder. Det är också viktigt att inte bara mäta kvantitet. Det spelar inte så stor roll om det kommer tio eller hundra på en föreläsning.

Vad har varit mest lyckat?

– Det är helt enormt att vi kunde samla 35 politiker och diskutera omställning. Diskussionerna under den här dagen var helt fantastiska. Vid mitt bord satt det politiker från alla läger, från sverigedemokrater till vänsterpartister, men alla insåg att vi måste se bortom partigränserna för att kunna klara en omställning.

Det har varit mycket samma människor som dykt upp på föreläsningarna. Hur ska ni locka en bredare publik?

– Jag vet ärligt talat inte. Det är nog bara att fortsätta att nöta. Även om det inte kommer ut så mycket folk ut stugorna, så kanske det ändå väcks på ett medvetandeplan.

– Samtidigt har det varit många nya besökare i år. Jag har faktiskt varit förvånad över hur många det varit.

Vad händer med Framtidsveckan i framtiden?

– Jag är rädd för att Framtidsveckan ska bli ett jättejippo som existerar för sin egen skull. Vi har inte råd att hålla på och planera framtidsveckor. Till 2020 måste vi minska vår användning av fossila bränslen med 80 procent. Vi måste jobba med att ställa om samhället och inte med att planera framtidsveckor.

Mer läsning

Annons