Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oppositionen stöder kritiska Hudikläkare

Landstigets borgerliga opposition skriver ett eget brev till de 89 kritiska Hudikläkarna och styrelsen för Gästrike-Hälsinge läkarförening.
Oppositionen stöder till stora delar synpunkterna som framförts i brev till landstingsstyrelsen.

Annons

Förra veckan fick landstingsstyrelsen ett brev där 89 Hudikläkare protesterar mot "tonläge och ordval" i landstingets svar på en JO-anmälan från en kritisk Hudikläkare. De anser också att cheferna finns långt ifrån verksamheten och att medarbetarna i Hudiksvall träffar dem mycket sällan.

Den här veckan fick landstingsstyrelsen ett liknande brev från länets läkarförening som på senare år upplevt en stramare ton och mindre vilja till dialog hos arbetsgivaren.

Landstingsstyrelsens ordförande Ann-Margret Knapp (S) presenterade ett svar för landstingsstyrelsen i onsdags, men det blev ingen omröstning om det.

Den borgerliga oppositionen skriver i sitt alternativa svar att de vill införa ett "lyssnande ledarskap". Landstingsledningen måste oftare synas ute i verksamheten. Fler beslut måste fattas på en lägre chefsnivå.

De fyra oppositionspartierna röstade mot svaret till Justitieombudsmannen, JO. De ansåg att svaret skulle bygga på saklighet och fakta. Det svar som skickades byggde enligt dem på personliga åsikter.

Mer läsning

Annons