Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny chans att se Körsbärsträdgården

/
  • Krister Lindgren, Anna Andersson, Björn Johansson och Arabella Lyons i Körsbärsträdgården.

Kritikerna och publiken var överens när Folkteatern Gävleborg turnerade runt om i länet med Tjechovpjäsen Körsbärsträdgården. Nu får ännu fler chansen att se teatersuccén.

Annons

Teaterensemblen ger sig ut på vägarna igen och efter nypremiären i Gävle den 18 augusti växer Körsbärsträdgården snart upp i en bygdegård nära dig. Redan den 2 september spelas föreställningen i Sommarpaviljongen, Färila.

Biljetterna tog snabbt slut förra gången Körsbärsträdgården framfördes i olika bygdegårdar, Folkets hus och hälsingegårdar i länet. Nu får de som missade föreställningen, eller som kanske vill se om den, nya tillfällen.

Tjechovs pjäs, i regi av Michael Cocke, låter publiken möta människorna på en släktgård som inte längre lönar sig. Samhället har förändrats. Hur tacklar vi i dag vår tids stora samhällsförändringar? Det är frågan som Folkteatern försöker spegla i sin version.

Varje ny plats ger nya tolkningar. Körsbärsträdgården i Gävle är definitivt inte samma upplevelse som Körsbärsträdgården i Söräng. Och hur upplevs den i Håcksta?

Rollerna görs av Anna Andersson, Görgen Antonsson, Björn Johansson, Krister Lindgren, Arabella Lyons, Myra Neander, Martin Pareto, Aja Rodas, Cecilia Wernesten och Per Westrin.

Mer läsning

Annons