Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nätverk ska stå på egna ben

/
  • Projektledare Ulla Bergström talade om nätverk som lever vidare efter projektets slut.

Länsstyrelsen har inte längre uppdraget att samordna stödet till kvinnors företagande.
Nu ska företagen och nätverken som skapats genom projekt stå på egna ben.

Annons

Det treåriga ramprojektet Främja kvinnors företagande i Gävleborg, avslutades under tisdagen med en slutkonferens. Både projektledare och deltagare i de olika projekten berättade om vad som varit bra.

Nätverken är ett viktigt resultat av ramprojektet, konstaterar forskaren Jaana Kurvinen i sin slutrapport. Ibland har nätverket varit huvudmålet för projektet, ibland har det kommit som en bieffekt.

– Det negativa har varit det svala intresset från aktörer som högskolan, Arbetsförmedlingen och Almi. Referensgruppen har haft mycket få möten och alla har inte kommit på dem, säger hon.

Hälsoriket och Hälsike Händer är två nätverk som nu lever av egen kraft. Första helgen i oktober arrangeras både en hälsomässa på Stene gård i Järvsö och en konstutställning på Kvarnen i Söderhamn.

Hälsoriket, för hälsoföretagare, skapade först. Hälsike Händer, för konstnärer och konsthantverkare, kom till efter inspiration från Hälsoriket. Några medlemmar kommer från Gästrikland, därav namnet som sticker ut lite.

– Projektet Hälsike händer avslutades i november, säger projektledare Ulla Bergström. De är 30 medlemmar som träffas hemma hos varandra en gång varannan månad. De har bildat en antagningsgrupp och en utställningsgrupp. Hälsoriket fortsätter med kommunvisa träffar, men de har också en mässgrupp med medlemmar från olika kommuner.

Mer läsning

Annons