Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Missnöjda läkare slutar på sjukhuset

Minst sju läkare har de senaste två åren lämnat Hudiksvalls sjukhus i protest mot hur landstingsledningen hanterar sjukhuset.
Ständiga nedläggningshot och avsaknad av handledning av nya läkare hör till skälen.

Annons

Läkare som slutar på Hudiksvalls sjukhus har de senaste åren använts i debatten både när den politiska oppositionen och personal i Hudiksvall anklagar landstingsledningen för att rusta ner sjukhuset och att personalen lever under en ständig oro för en mer omfattande avveckling av sjukhuset.

Kritikerna kallar det läkarflykt. Landstingets politiska ledning hävdar att det mest handlar om en normal personalomsättning.

Tidningen har samlat namn på 25 läkare som slutat på sjukhuset de senaste två åren. Vi har talat med 16 av dem.

– Den politik som drivs nu med stora nedskärningar har försämrat arbetsmiljön drastiskt och hotar även patientsäkerheten, säger en läkare som vill vara anonym. Det här är synpunkter läkare från hela sjukhuset framfört under flera år, men ledningen lyssnar inte.

Men det finns också flera läkare som slutat, men som inte har något negativt att säga om sjukhuset och landstinget.

– Det handlade enbart om familjeskäl, inget som hade med jobbet att göra. Jag tänker fortfarande ofta på Hudiksvall. Jag trivdes bra på medicinkliniken, säger Nikolas Lambiris.

Oppositionsrådet Patrik Stenvard (M) tycker att intervjuerna bekräftar den bild som den politiska oppositionen länge försökt få fram.

Landstingsrådet Tommy Berger (S) hävdar fortfarande att oppositionen överdriver situationen.

– Det stämmer inte att det finns en massflykt från Hudiksvalls sjukhus och att det är omöjligt att rekrytera dit, säger landstingsrådet Tommy Berger (S).

Mer läsning

Annons