Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minuter avgörande för kursanmälan

Den som ville komma med på länsstyrelsens kurs i fönsterrenovering i Färila i september fick vara snabb i vändningarna.
Annonsen var införd en lördag – och Bollnäsrektorn och Söderalabon Anders Stenquist, som mejlade in sin anmälan före klockan 9 på måndagsmorgonen, visade sig vara några minuter för sent ute.

Annons

Anders Stenquist såg annonsen om kursen i Ljusnan lördagen den 14 augusti och mejlade in en anmälan måndagen den 16 klockan 8.55. Men efter några dagar fick han ett brev med beskedet att han inte kommit med, på grund av stort intresse och sen anmälan.

- Jag blev naturligtvis besviken, särskilt när jag senare fick veta att det bara fanns sju platser – och att den som togs in som nummer sju hade mejlat sin anmälan åtta minuter före mig. Tänk om man hade vetat att det var så bråttom!

Länsstyrelsen ordnar regelbundet kortare kurser i ämnen som har anknytning till bevarandet av kulturlandskapet och dess byggnader. De flesta är eftertraktade, med fler ansökningar än platser.

- Det har hänt att vi dubblerat kurser, men det hänger på om det finns kursledare och pengar. Vi har ju en budget att följa, säger Anna Sundberg på länsstyrelsens kulturmiljöfunktion.

Mer läsning

Annons