Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Milko vill inte försöka samverka med Arla

Mjölkbönderna vill ha bättre betalt. Många funderar på att lämna Milko och gå till Arla. Milko vill inte samverka med Arla för att behålla sina mjölkbönder i Hälsingland.

Annons

Det hålls stormöten efter stormöten mellan mjölkbönderna och mejerierna. Arla betalar mellan 25 och 75 öre mer per liter. En genomsnittsmjölkbonde i Milko levererar cirka 400 000 liter år, det skulle minst 100 000 kronor för mjölken hos Arla.

Mjölkbönderna har därför krävt att Milko på något sätt samverkar med Arla. Men det har Milko nu sagt nej till.

Nu har även Norrmejerier lagt sig i kampen om mjölkbönderna och kommer att ha möte senare i september. Och i slutet av september ska en fördjupad information ges från Arla.

Milko tänker komma med en framtidsprognos i oktober och vill att mjölkbönderna avvaktar med sina beslut till dem har sett prognosen.

- Det är en ovanlig situation att tre mejerier är intresserade av vår mjölk, säger Mats Hägglund, mjölkbonde i Njutånger och kretsordförande för Milkos bönder i norra Hälsingland.

Enligt honom finns det olika viljor bland medlemmarna, vissa har redan bestämt sig för att de vill gå till Arla, andra vill vara kvar i Milko.

Mer läsning

Annons