Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Miljoner till drogförebyggande

Länsstyrelsen Gävleborg får drygt 1,8 miljoner kronor till drogförebyggande arbete av Statens folkhälsoinstitut. Totalt har 42 miljoner kronor gått till länsstyrelsernas arbete med drogförebyggande insatser.

Annons

Länsstyrelsen arbetar med att samordna det drogförebyggande arbetet i länet. De hjälper kommunerna med bland annat utbildning.

– Vi försöker möta så många som möjligt som berörs av dessa frågor, säger Barbro Wåger som arbetar med kulturmiljö och folkhälsa på Länsstyrelsen Gävleborg.

En av de viktigaste uppgifterna för länsstyrelsen är att samordna det drogförebyggandet arbetet i kommunerna. Ett nätverk med deltagare från sju län, bland annat Gävleborg, Dalarna, Södermanland och Örebro, har utvecklat ett samarbete i syfte att på olika sätt stödja varandra i det förebyggande arbetet.

Totalt har länsstyrelserna i landet kommit in med ansökningar om totalt 54 miljoner kronor för sin verksamhet på alkohol-, narkotika-, dopnings- och tobaksområdet. Länsstyrelsen Gävleborg kommer i år få drygt 1,8 miljoner kronor. Pengarna används bland annat till att finansiera två tjänster som arbetar med drogförebyggande uppgifter och med information till kommunerna.

Mer läsning

Annons