Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Medan du sov: Stopp i tågtrafiken från Gävle efter brand

Så var natten i Hälsingland.

Annons

Lokalt:

En brand i ett ställverk i Hofors orsakar tågstopp på sträckorna Gävle-Falun och Gävle-Mjölby under morgonen.

När sommarens sista "Musik i sommarkväll" anordnades på onsdagskvällen slogs det rekord. Ljusdals kyrka var näst intill fullsatt då uppskattningsvis omkring 400 personer – nytt publikrekord – kommit till musikevenemanget.

Väder:

Efter en mulen morgon drar ett regnområde in över Hälsingland och på eftermiddagen drar ett ihållande regn i gång. Temperaturen ligger omkring 14-18 grader.

Följ väderleksrapporten här

Karta: Så är läget på vägarna

Sverige:

Ett kraftigt jordskalv skakade Göteborg strax före klockan 22.00 på onsdagskvällen.

En man och en kvinna bands och rånades i sitt hem i Malmöförorten Oxie på onsdagskvällen. Polisen misstänker att rånet var planerat.

Internationellt:

Vrakdelen som hittades på ön Réunion utanför Madagaskar i går morse stämmer med stor sannolikhet med flyplanstypen Boeing 777, samma modell som Malaysia Airlines försvunna flight MH370.

En saknad registreringsskylt. Det sägs vara anledningen till att en afroamerikansk 43-årig man stoppades av polisen i Cincinnati i USA. Det rutinartade trafikärendet slutade med att polismannen sköt bilisten i huvudet.

Kultur:

I krisens svallvågor går även Greklands kulturinstitutioner på knäna. Museer håller stängt och på Atens operahus får sångare vänta allt längre på att få betalt.

Sport:

Golfproffset Pernilla Lindberg från Bollnäs laddar för ett nytt lyft i nästa stora major. Just nu är hon hetast av de svenska damerna på LPGA.

Tipsa oss:

Har du ett nyhetstips, eller vill komma i kontakt med oss på redaktionen?

Tipsa oss här eller mejla redaktion@helahalsingland.se. Tips tas även emot på 0650-35555.

Följ oss:

Facebook: helahalsingland.se

Evelina Lindfors

Julia Andersson

Mer läsning

Annons