Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Medan du sov: Man påkörd av tåget – vårdas för allvarliga skador

Så var natten i Hälsingland.

Annons

Lokalt:

En notorisk rattfyllerist stoppades återigen i natt – misstänkt för bland annat drograttfylleri och brott mot knivlagen. På sig hade hon en karta misstänkt narkotika som beslagtogs av polisen.

En man i 30-årsåldern som gick längs järnvägsrälsen norr om Ockelbo blev påkörd av tåget i går kväll. Mannen fördes till sjukhus och vårdades under natten för allvarliga yttre och inre skador.

Väder:

Natten till tisdag blir dimmig och dimmolnen kan komma att ligga kvar några timmar in på morgonen. Sedan lättar de upp och det blir en klar och solig dag. Temperaturen ligger omkring 19-21 grader.

Följ väderleksrapporten här

Karta: Så är läget på vägarna

Sverige:

Regeringen vill stoppa planerna på kalkbrytning i Ojnareskogen på Gotland – genom att föreslå att hela området blir ett EU-skyddat Natura 2 000-område.

Fjällturisternas utrustning förbättras – men andelen säkra och fjällovana vandrare minskar. Orsaken tros vara att fjällvandrarna förlitar sig allt mer på smarta telefoner och annan teknisk utrustning.

Internationellt:

Efter tio dagars sökande avslutar nu Frankrike letandet kring ön Réunion efter det försvunna malaysiska planet MH370.

För första gången på två år har medlemmarna i FN:s säkerhetsråd enats om ett gemensamt förslag till fredsplan rörande Syrien.

Tio misstänka medlemmar av Boko Haram ställs inför rätta i Tchad, misstänkta för terrorattackerna i huvudstaden N'Djamena i juni, där 38 människor dog.

Sport:

Tipsa oss:

Har du ett nyhetstips, eller vill komma i kontakt med oss på redaktionen?

Tipsa oss här eller mejla redaktion@helahalsingland.se.

Tips tas även emot på 0650-35555.

Följ oss:

Facebook: helahalsingland.se

Evelina Lindfors

Julia Andersson

Mer läsning

Annons