Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Medaljer till Mathantverkare

Under Smaklustmässan i Stockholm vann flera Gävleborgare beröm för sina produkter då Mathantverks-SM avgjordes.

Annons

15 mathantverkare från Gävleborg deltog med sina produkter. Hälsingarna var ensam om att erbjuda killingkött, en produkt som rönte stort intresse Magnus Westling, Bergvik hade experimenterat fram en whiskyreduktion med whisky från Mackmyra, som passade utmärkt till det rökta killingköttet.

Lotta Persson, Los, med företaget Lotta-Boden fick tre medaljer. Silver för lingondricka med motiveringen "generös och ursprungstypisk råvarukaraktär", silver för hjortronsylt, "välgjord söt och vacker sylt som smakar mumma" och brons för björnbärsmarmelad, "marmelad med trevlig konsistens och med doft av smak av björnbär".

Åsa Kindlund, Bageriet Alfta, vann brons i klassen med surdegsbröd med enbart surdeg, för brödet Vaivas bröd, " ett vackert bröd med mild kummindoft, tydlig syra och lång eftersmak".

I klassen gravad/marinerad fisk gick bronset till Lars-Gunnar och Ulla Bergman, Bergmans fisk och rökeri i Norrsundet.

 

 

Mer läsning

Annons