Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mats Huldt avgår som operativ chef för Missing People Gävleborg

/
  • Mats Huldt, längst till höger. Bilden är tagen i ett annat sammanhang.

Mats Huldt var med och startade Missing People Gävleborg, och har varit organisationens operativa chef. Nu avgår han.
– Den enkla anledningen är att jag inte hinner. Jag kan inte lägga ner det engagemang jag vill, då är det bäst att ta in nytt blod.

Annons

Sedan starten av Missing People Gävleborg, 2012, har Mats Huldt sett flera personer komma och gå. Nu är det hans tur att gå vidare.

– Det har varit enormt givande. Jag har gjort mycket i livet, och det är häftigt att man ständigt lär sig nya saker.

Med sin breda bakgrund har han kunnat bidra med mycket i Missing People. Mats Huldt har varit brandman, krishanterare, livvakt i Irak, lokförare, anställd på Ericsson och föreläsare. Bland annat.

I Missing People har han Inte bara organiserat engagerade volontärer och sökt försvunna personer. Han har även fått vara med på det han kallar "efterbiten".

– När jag var brandman åkte jag till olycksplatsen och gjorde mitt jobb, men nu har jag fått följa med hela vägen. Jag tror att jag har kunnat vara ett stöd.

Han har inte glömt något fall under åren som varit. Vissa öden har fastnat mer än andra.

– Det har varit både lyckliga och tragiska avslut. Man påminns ibland när man är på platser där man hittat avlidna.

Hädanefter kommer Mats Huldt lägga mer tid på jobbet som massör i egna företaget Gävle Massagecentrer.

– Jag ska hjälpa folk på ett annat plan. Ett som också ger bröd på bordet. Jag har haft ett förhållande som sprack under den här tiden. Nu har jag en dotter att ta hand om.

Mats Huldt har fått se organisationen växa från en grupp som polisen till en början var skeptiska till, "med all rätt", som han säger själv. Till att få ett allt tätare och självklart samarbete. Organisationen växte fort, och Mats Huldt och andra engagerade har fått växa med uppgifterna. Det senaste är omorganisering på det administrativa planet. Man har utökat med tjänster som verksamhetsledare i varje länsavdelning. Personer som kommer ha högsta ansvaret och inte delta i själva letandet.

Tre personer kommer ta över Mats Huldts uppgifter i Missing People. Men han stänger inte helt möjligheten till ett framtida engagemang.

– De fortsätter bjuda in mig till träffar, så de verkar inte riktigt vilja bli av med mig. Kanske det bara blir ett sabbatsår!

Mer läsning

Annons