Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många ställer sig på Polis i X-läns sida

"Äntligen en polis med sunt förnuft." Så reagerade flera läsare på den insändare i vilken en polis kritiserar sin yrkeskårs prioritering av arbetsuppgifter och på uppföljande artiklar.

Annons

"Förvänta dig inte att polisen kommer till dig när du utsatts för brott eller finns till hands för att upprätthålla god ordning på allmän plats. Men passa dig för att begå en smärre trafikförseelse för då står jag där med min laser och min penna i högsta hugg och utfärdar böter."

Så skriver signaturen "Polis i X-län" i sin insändare. Och många läsare som har kommenterat insändaren och uppföljande artiklar känner igen sig i den bild av polisens prioriteringar av arbetsuppgifter som insändarskribenten målar upp.

Omkring två tredjedelar av kommentarsskribenterna håller med polismannen.

Signaturen Förbryllad skriver:

"Har själv sett många gånger när det har varit bråk på stan och polisen har stått och tittat på när personer blivit nerslagen, för att sen gå dit efteråt och fråga om denne vill göra en polisanmälan.

Är polisen för feg för att agera? Det verkar tyvärr så."

Signaturen Janne jämför polisens prioritering av jaktbrott och trafikbrott:

"Mycket polisresurser läggs på det "grova jaktbrott" som en misstänkt tjuvskjuten varg innebär. Då är det inte snack om någon resursbrist! Jag försvarar inte på något vis tjuvjakt, det är en styggelse, men fördelningen av polisens resurser är snedvriden. Det är horribelt att veta att människor far illa av kriminella, och inte får hjälp i tid, för att en eller två patruller står ute i spenaten och glor på en död varg."

Men polismannen får även mothugg av läsarna.

Signaturen Hans skriver:

"Fast det här med hastighetskontroll tycker jag ändå de är lite dåligt. Sköna grader och solen framme, ja då är det kontroll då och då. Jag har ringt flera gånger och berättat om en person jag vet kör utan körkort och sagt vid vilka tidpunkter denna kommer köra och passera vilka vägar. Men ändå har inte denna person tagits."

Hårdast i kritiken är signaturen Matte:

"Sluta gnäll polis i X-län! Polisen har blivit ålagda att sköta trafiken, om inte detta passar dig tycker jag att du skall säga upp dig som polis och börja med något annat."

Mer läsning

Annons