Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lugnet före stormen

/
  • Patricia Murario putsade fönstren på munkvagnen på torsdagseftermiddagen. Hon ska göra sin första Hälsinge marknad i helgen.

Det gäller att ha kläder efter väder på årets Hälsinge marknad i Hudiksvall. Helgen blir lågtrycksbetonad med både regn och nordanvindar.

Annons

Det är framför allt på söndag som det är risk för ihållande regn.

– Blir det regn så stannar de mera långväga besökarna hemma, säger marknadsgeneralen Stefan Bäckström.

På fredag blir det mest uppehåll och en temperatur på mellan 15 och 17 grader, beroende på om solen tittar fram. Möjligen kan det bli någon regnskur.

– Lördagen kommer tidvis att bli regnig men ibland kan molnen kanske spricka upp. Men det är svårt att säga vilken bana lågtrycket över södra Norrland tar, säger meteorolog Nitzan Choen på väderlekstjänsten Foreca.

– Tyvärr ser prognosen för söndag sämre ut. Det finns risk för ihållande regn och blåst, med nordliga vindar. Men det är inte säkert att det behöver bli mycket regn. Lågtrycket skulle kunna dra sig längre söderut och då blir det mindre regnmängder, berättar han vidare.

Det är framför allt tivolit som är väderkänsligt. Det är inte roligt att åka karusell när det regnar.

– Det går inte göra något åt vädret, men jag hoppas att folk kommer ändå, säger Ann-Sofie Persson på Björkmans tivoli.

Tivolit har ett 30-tal åkattraktioner på marknaden i år. Årets nyhet Frozen, är av det snällare slaget. Ett slags "lustiga huset" som passar både unga och gamla.

Se även:

Karuseller, porr och sockervadd – här är marknaden i Hudik genom tiderna

Vett och etikett på marknaden

Mer läsning

Annons