Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lista: De vill bli Svante Lönnbarks högra hand

/
  • Lars Stål, Söderhamns tekniske chef, är en av dem som vill bli regiondirektören Svante Lönnbarks högra hand.
  • Regiondirektör Svante Lönnbark söker en ny biträdande regiondirektör att jobba tillsammans med.

Nyligen lämnade Peter Kollin tjänsten som biträdande regiondirektör. Nu har elva personer sökt om att få ta hans plats om regiondirektör Svante Lönnbarks högra hand.
Bland de sökande finns bland annat före detta tv-chefen Malin Rogström och Lars Stål, teknisk chef i Söderhamns kommun.

Annons

Peter Kollin innehade tjänsterna som biträdande regiondirektör och hållbarhetsdirektör. I januari lämnade han regionen efter det att han och Svante Lönnbark hade för olika uppfattningar om hur arbetet skulle bedrivas.

Läs mer: Toppchef i regionen avgår efter schism med Lönnbark

Bland de som sökt för att bli hans efterträdare finns bland andra Malin Rogström, tidigare redaktionschef för SVT Gävledala och avdelningschef för SVT:s riksnyheter. På senare år har hon arbetat med mångfalds- och inkluderingsfrågor på Sandvik och sedan jobbat med samma frågor på konsultbasis.

Läs mer: Stål söker chefsjobb i Bollnäs

En i Söderhamn namnkunnig sökande är Lars Stål, teknisk chef i Söderhamns kommun, som tidigare har arbetat som platschef och projektledare på telekomföretaget Relacom.

Biträdande regiondirektör och hållbarhetsdirektör ska ta ansvar för att utveckla regionens arbete inom folkhälsa och social, ekonomisk och miljömässig hållbarhet samt infrastruktur och samhällsplanering. Den som söks ska ha lämplig högskoleutbildning och gedigen erfarenhet av ledningsarbete i en politiskt styrd organisation.

Läs mer: De blir våra nya regiondirektörer

Följ nyhetsflödet och få pushnotiser om viktiga händelser från ditt närområde. Ladda ner vår nya app här, till Iphone eller till Android!

Iphone: App Store

Android: Play Butik

Mer läsning

Annons