Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lättare att ta sig in på hälsocentralen

Landstinget satsar en halv miljon kronor på små åtgärder som ska göra det lättare för handikappade att ta sig fram på hälsocentralerna och folkhögskolorna.

Annons

Landstinget har anlitat en konsult som går igenom alla landstingets lokaler för att hitta hinder mot den fysiska tillgängligheten.

Nu återstår bara genomgången av Hudiksvalls och Gävle sjukhus.

– På måndag ska vi få en redovisning för Bollnäs och Ljusdals sjukhus. Den sista redovisningen, för Gävle sjukhus, räknar han med att kunna ge i oktober november. Vi har sagt att vi avvaktar med beslut om sjukhusen tills dess alla är genomgångna, säger länshandikappkonsulent Kristina Lagervall Larsson.

I onsdags beslutade landstingsstyrelsen att 500 000 kronor från årets budgetreserv ska användas till åtgärder på hälsocentralerna och landstingets tre folkhögskolor, där inventeringen redan är färdig.

– Sedan finns det större åtgärder, som att iordningsställa handikapparkeringsplatser där det till exempel krävs asfalteringsarbeten. Det kan också vara trösklar som inte kan fasas av utan större ingrepp i golvet eller ledstänger som inte räcker till trappans översta eller nedersta steg. Sådana brister har vi noterat, men sagt att de får vänta tills vi ska göra andra renoveringsarbeten där, säger Kristina Lagervall Larsson.

Mer läsning

Annons