Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läsartext: Lyckad Hälsingedag i Stockholm

/
  • Ett riktigt kak-kalas, där kakorna från Arbrå Ångbageri gjorde succé.
  • Drygt 35 föreningar var samlade för att ta del av Hälsinglands alla fina, vackra och roliga besökmål. Här får de underhållning av Tur o Ton.
  • Gösta Lindberg och Linda Rapp informerar om sommarens stora teaterhändelse i Bollnäs Gården – ett livsöde.

Det var ett stort intresse för Hälsingland när projektet Buss på Hälsingland och ABF västra Hälsingland med teaterprojektet Gården – ett Livsöde bjöd in till en inspirerande och härlig träff i Stockholm den 2 mars.

Annons

Fokus låg på gruppresor och över 35 föreningar, med över 80 personer från PRO-, SPF-, Konst- och hembygdsföreningarnas resekommittér och styrelser hade hörsammat inbjudan och letat sig till ABF-huset i Stockholm.

Dagen var uppdelad i två träffar där deltagarna fick strosa runt bland utställande företag, lyssna på en inspirerande föreläsning om Hälsingegårdar av Ingela Broström från Länsmuseet och ett härligt bildspel om Hälsinglands fina besöksmål av Anneli Wiklund, som också berättade om det nya intressanta studiematerialet om Hälsingland som ABF tagit fram, och som inspirerar till Läs och res-cirklar. Foldern Gruppresor till Hälsingland som tagits fram i projektet Buss på Hälsingland delades ut till alla besökare.

Gösta Lindberg från teatern Gården – ett Livsöde presenterade sommarens stora teaterhändelse i Bollnäs.

Det bjöds också på ett riktigt Hälsingskt kalasfika med Guldrutans kaffe, Bull-Olles bullar och massor av kakor från Arbrå Ångbageri.

Som grädde på moset fick de också skön Hälsingeinspirerad underhållning av Tur o Ton glada toner och vacker sång av Ulrika Beijerfrån teaern Forsablått.

De företag som fanns på plats var Teatern Gården – ett Livsöde, Hälsingegård Ol-Anders, Ovanåkers hembygdsförening, Torön, Tur o Ton i Hälsingland, First hotell Statt i Söderhamn, Ystegår´n i Hillsta, teatern Forsablått, Mellankvarn i Delsbo och s/s Warpen.

De företag som ingår i Buss på Hälsingland och som gjorde dagen möjlig är: Mobackes Trädgårdscenter, Lilla k´s Trädgårdskök, Växbo Lin, Växbo Krog, Tevsjö Destilleri och Hälsingegårdsföretagarna.

Det var en väldigt lyckad dag och flera föreningar planerar redan sin Hälsingeresa!

Anneli Wiklund, Projektledare Buss på Hälsingland

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Mer läsning

Annons