Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läkaren: "Jag har inget missbruk"

Den hyrläkare som tvingats sluta arbeta åt Gävleborgs landsting bestrider anklagelser om narkotikamissbruk och sexuella övergrepp.

Annons

Efter en anmälan och utredning av Socialstyrelsen tog Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämn den 31 oktober ett beslut om att ålägga den 66-åriga hyrläkaren en treårig prövotid samt att dra in hans behörighet att förskriva narkotiska läkemedel.

Läkaren har från och med i somras arbetat inom psykiatrin i Hudiksvall och Söderhamn.

Tidningen har sökt läkaren för en kommentar utan att lyckas. Men i breven 66-åringen skickat till Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd bedyrar han sin oskuld.

– Det stämmer inte att jag, som Socialstyrelsen påstår, skulle ha utvecklat ett missbruk. Vore så fallet, skulle jag omöjligen kunnat ha arbeta i ett psykiatriskt vårdlag.

Hans anledning till att skriva ut stora mängder narkotikaklassade läkemedel till sig själv är en besvärlig nackskada, i kombination med artros.

Läkaren uppger att skadorna stundtals inneburit återkommande invalidiserande värk under en tioårsperiod, men att han efter tre operationer nu ska vara smärtfri.

Mer läsning

Annons