Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kulturlivet springer för klimatet

/
  • Många kulturpersoner i landet medverkar i Riksteaterns uppmaning att springa för livet till klimattoppmötet i Paris.

Skådespelaren Lena Endre och Folkteaterns Myra Neander ska göra det. De ska springa en bit på vägen till ett klimattoppmöte i Paris.

Annons

I går gick startskottet för Riksteaterns nya produktion "Run for your life". Under tre veckor springer 1|000 personer stafett i 450 mil från Kiruna till Paris i ett gigantiskt klimatperformance inför klimatmötet i Paris i början av december.

Läs också: Joakim från Alfta åker till klimatmötet i Paris

Loppet livesänds på nätet dygnet runt och deltagarna bidrar även med sina egna klimatberättelser. Vägen kantas även av olika kulturevenemang och det går även att springa med en bit på vägen eller heja på.

Läs mer:

Run for live söker löpare i Söderhamn

De söker löpare i Hudiksvall

På lördag förmiddag 14 november går stafetten förbi Gnarp för att landa i Hudiksvall på eftermiddagen. Sent på kvällen passeras Söderhamn och till Gävle når löparna på söndag morgon 15 november. Där arrangeras ett förmiddagsprogram på Folkteatern, med klimatfrukost, föreläsningar, uppträdanden och filmvisning.

Peter Jonaszon, Dellenkultur berättar att Bio Kontrast i Iggesund kommer att visa Naomi Kleins film This Changes Everything samma dag som klimatmötet i Paris inleds, den 30 november.

Mer läsning

Annons