Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kritik när barnsjukvården fick ny chef

Facket anser att fel person blivit chef för barnsjukvården i länet.
Landstinget valde att inte anställa en barnläkare med chefserfarenhet från Akademiska sjukhuset i Uppsala.

Annons

Två sökande kallades till intervjuer. Även facket intervjuade dem.

– Den ena var betydligt mer kvalificerad på alla punkter och mycket engagerad i att ta på sig uppdraget. I annonsen stod att man gärna såg en läkare som hade erfarenhet av barnsjukvård, något som vore mycket värdefullt och som vi saknat de senaste 4,5 åren, säger barnläkaren Lars Skogsberg som representerar läkarfacket.

Tjänsten gick i stället till Mikael Ressem som förra året blev vårdenhetschef för barnsjukvårdens öppenvårdsmottagningar i Hälsingland och sedan i februari varit tillförordnad länschef. Tidigare var han vårdenhetschef för ambulansen i Gävle.

– Han hade ingenting av det som efterfrågades i annonsen, mer än ett halvårs erfarenhet av barnsjukvård, säger Lars Skogsberg.

Divisionschef Hanna Brevemark Jansson är Mikael Ressems närmaste chef.

– Vi gjorde en mycket noggrann kravspecifikation och flera djupintervjuer. Mikael var den som stämde klart bäst. En medicinsk kompetens är en stor fördel om allt annat är likvärdigt, men så var det inte här. Signalerna från vårdenhetscheferna har också varit att man prioriterar den tydlighet och stabilitet som funnits medan Mikael varit tillförordnad och att man inte vill byta chef igen.

Mer läsning

Annons