Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunens hemsida godkänd

Ljusdal kommer god trea, men Hudiksvall och Söderhamn är bäst av hälsingekommunerna på att informera medborgarna om vad som händer på sin webbplats. I alla fall enligt en granskning av kommunernas internetsidor.

Annons

Det är Sveriges kommuner och landsting som har granskat kommunernas internetsidor för att se hur bra de ger informtion till medborgarna. Eftersom det har blivit allt viktigare att kunna informera sig själv genom hemsidan.

Vanligast bland kommunerna är att vara bra på information om grundksola och näringsliv. Ljusdals kommun var med på en av topplistorna och det var Tillstånd, tillsyn och näringsliv men hamnade annars sämre än Söderhaman och Hudiksvall.

- Vår sida har fått mycket beröm för layouten och strukturen, sidan är ren och enkel att läsa på. Tanken med de fyra huvudingångarna är att man ska kunna hitta rätt beroende på i vilken roll man besöker sidan som, säger Åsa Juhlén från IT-enheten på Ljusdalskommun.

Den senaste månaden har Ljusdals kommuns hemsida haft drygt 18 000 unika besökare, cirka 700 per vardag och cirka 400 per helgdag, enligt Åsa Juhlén.

Sämst är kommunerna på att ge medborgaren möjligheter att söka i kommunens diarium, ge infromation på teckenspråk och ge en förenklad årsredovisning.

Mer läsning

Annons