Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jägarwebb och majbraseförbud

/
  • Det blir nog majbrasor i år också, om man inte tror alltför mycket på aprilskämt.

Simträning för hundar, miljonbonusar till kommunpolitiker, majbraseförbud och gps-sändare på jägare var några av mediernas aprilskämt.

Annons

Det skojades friskt i medierna under 1 april. Detta trots att ett EU-direktiv ska leda till ett förbud mot vilseledande nyheter, men även detta tros vara ett aprilskämt i Vestmanlands läns tidning.

Hälsingetidningarna bjöd på flera skämt i år. I tidningen Ljusnan beviljade eniga lokalpolitiker varandra miljonbonusar, ett beslut som kommenterades motvilligt. Enigheten om beslutet uppges vara osedvanligt stort och fått politkerna på bättre humör.

I Hudiksvalls Tidning försåg länsstyrelsen jägarna med gps-sändare, så att bärplockare och andra kan hålla sig undan när de rör sig i skogen. Tyvärr räckte inte sändarna till alla men länsstyrelsen bjöd på korvsmörgåsar och kaffe som kompensation.

Simhallen i Söderhamn försöker klara ekonomin genom att starta simundervisning för hundar. Politikerna har lovat att personalen får jobba kvar om personalen hittar nya inkomster, enligt Söderhamns-Kuriren. Samtidigt införs hundborgarmärket.

I år blir det inga majbrasor om man ska tro Ljusdals-Posten. Det är nedläggningen av Kährs och Färilasågen som gett en akut brist på avfall till fjärrvärmecentralen. Nu ska kommunen samla in alla majbrasor som i stället flisas ner och blir till bränsle.

På sportsidorna berättas om ett gigantiskt hallbygge i Järvsö, ett tak över idrottsanläggningen Strandvallen som ska sammanbindas med nuvarande hockeyladan och förses med ett flashigt badhus där emellan.

Gefle Dagblad och Arbetarbladet har kommit långt i samarbetet och publicerar samma aprilskämt. Det handlar om att fotbollslaget Gefle IF bytt färg på tröjor och byxor, vilket lett till negativa reaktioner. Men med hjälp av specialglasögon kan trogna prenumeranter fortfarande se hemmalaget i originalfärgerna.

Hundbajsproblemet är på väg mot en lösning. Det står att läsa i Sundsvalls Tidning som slår till med två artiklar. I den ena förklaras att hundarna och därmed ägarna kan spåras vis bajs-DNA och att kommunen ställer sig positiv till metoden. I den andra berättas att varje kvarter borde ha en egen bajsombudsman.

Radio Gävleborg berättar att Bollnäs kommun inte kommer att klippa några gräsmattor i år. I stället ska kommunen lägga pengarna på ett lottosystem för 10 000 kronor i veckan och bjuda på fest varje lördag.

Ett annat aprilskämt med hälsingeanknytning presenteras i Västervikstidningen. Flaska efter flaska av Hudik visky har poppat upp från ett fartygsvrak och driver mot land.

Mer läsning

Annons