Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen kritik mot illa omtyckt organisation

Centraliseringen av läkarsekreterare och annan administrativ personal har mött hårt motstånd från vårdpersonal.
Landstingets revisorer tycker att förvaltningen för lednings- och verksamhetsstöd, LOV, där de hamnat, fungerar allt bättre.

Annons

LOV bildades 2008 för att skilja ut landstingets administration.

Redan då gjorde revisorerna en granskning och konstaterade att det var lite otydligt vad LOV skulle syssla med. LOV och övriga verksamheter måste bli bättre på att kommunicera, om LOV skulle vara ett stöd för resten av landstinget.

I en uppföljning säger revisorerna att mycket blivit bättre och utvecklingen fortsätter.

Personalminskningarna har gjorts enligt planen, konstaterar revisorerna. I dag finns där 69 anställda färre än i de verksamheter som sammanförts.

Förvaltningen klarade sin budget förra året, anser revisorerna. Underskottet på sex miljoner kronor berodde bland annat på svininfluensavaccineringen.

Vårdnära administrationen, läkarsekreterare med flera som förra året flyttade över till LOV, hör till de verksamheter som kräver mer insatser, enligt revisorerna. Ändå framför de inte någon hård kritik.

"Projektet har inneburit en viss turbulens i organisationen, vilket bland annat hänger samman med hur projektet organiserades och drevs inledningsvis".

Mer läsning

Annons