Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inga garantier för likvärdig rehabilitering

Lagen kräver att landstinget blir bättre på att skapa individuella rehabiliteringsplaner.

Annons

Landstingets revisorer har granskat hur primärvårdens rehabverksamhet i länet fungerar. Revisorerna anser sig inte ha tillräckligt underlag för att kunna bedöma om rehabiliteringen är likvärdig över hela länet.

När primärvårdens rehabverksamhet i hela länet slogs samman, skedde i stort sett inga omfördelningar av resurserna. Fördelningen grundar sig därför på historia och gamla prioriteringar, konstaterar revisorerna. Ledningsgruppen bör prioritera arbetet med att skapa länsgemensamma riktlinjer.

Individuella rehabiliteringsplaner använts i liten utsträckning. Arbetet med att införa sådana måste snabbas på om landstinget ska följa den lagstiftning som finns och Socialstyrelsens riktlinjer.

Rehabiliteringspersonalen verkar däremot på ett bra sätt finnas med i landstingets och kommunernas vårdplanering för dem som behöver både vård och omsorg.

Revisorerna uppskattar att landstinget tagit fram riktlinjer för vården av stroke- och KOL-patienter, men betonar hur viktigt det är att ledningen tar ansvar för att de även omsätts i praktiken.

Mer läsning

Annons