Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hon blev årets eldsjäl i Norrland – se när hon överraskas på jobbet

Juryn för det prestigefulla Visa vägen-priset har utsett Norrlands regionala vinnare i kategorin årets eldsjäl. Priset går till Anna Edberg, distriktschef för Sodexo AB i Gävle.

Annons

Detta meddelas i ett pressmeddelande på onsdagen.

Visa vägen-priset, som delats ut sedan 2008, går till den eldsjäl som under året har gjort mest för att öppna upp arbetsmarknaden för personer med funktionsnedsättning.

– Med glöd och engagemang har Anna Edberg skapat nya vägar från utanförskap till en arbetsgemenskap. Genom att se till förmåga och bortse från begränsningar har hon byggt starka arbetslag där varje medarbetare ses som en tillgång. Anna Edbergs arbete visar vägen mot en bättre arbetsmarknad, säger Mats Agurén, ordförande i Visa vägen-juryn, i pressmeddelandet.

De regionala vinnarna från Norrland, Svealand och Götaland har chansen att vinna det nationella Visa vägen-priset på en TV-sänd gala på Södra Teatern i Stockholm den 18 november.

Nominerad till utmärkelsen var även Bollnäsbon Klas Tviksta som i 20 år har kämpat för att få in fler funktionshindrade på arbetsmarknaden.

Mer läsning

Annons