Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är Hälsinglands sexigaste kommun

/
  • Söderhamn är mest vågade i sängen och lägger mest pengar på sexleksaker, enligt undersökningen.

Söderhamn är Hälsinglands kåtaste kommun. I varje fall om man får tro sexleksaksförsäljaren Sinful.
Företaget har undersökt var i Sverige de säljer flest produkter sett till invånare.

Annons

Enligt sexleksaksförsäljaren Sinful.se experimenterar svenskar allt mer hemma i sängen och använder sig i stigande grad av sexleksaker för att kunna uppnå bättre sex.

I deras nya undersökning "Sveriges sexigaste kommun 2015" har de räknat ut vilken kommun som lagt mest pengar på sexleksaker i förhållande till folkmängd.

I Hälsingland är det Söderhamn som toppar statistiken. Kommuninvånarna lägger i genomsnitt 1,3 gånger så mycket pengar på sexleksaker än den vanliga svensken, vilket räcker till placering 32 i landet.

– Vi upplever överlag en stigande efterfrågan på sexleksaker i hela Sverige. Det är speciellt kommunerna i de norra delarna av Sverige som klarar sig bra i vår undersökning, vilket indikerar på att man inte är rädd för att experimentera och prova nya saker i dubbelsängarna uppe i norr, säger Mathilde Mackowski, som är en av grundarna av Sinful.se.

Enligt undersökningen är det Bollnäs som spenderar minst pengar i Hälsingland på att krydda till sexlivet. Bollnäsborna ligger under medel i Sverige, på plats 196 av 290.

Ljusdal, Nordanstig, Ovanåker och Hudiksvall placerar sig i mittfåran i landskapet.

Sexigast i landet enligt Sinful är Gällivare, Karlstad och Umeå, som lägger ungefär två gånger så mycket pengar på sexleksaker som landets genomsnitt.

Fotnot: Undersökningen baseras på Sinfuls egen försäljning av "mer än 50 000" artiklar runt om i Sverige. Hur många av dessa som sålts inom Hälsingland är oklart.

Mer läsning

Annons