Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hälsinglands kommunväxlar fortfarande ur funktion

(UPPDATERAD KL 15.49) Ett stort teleavbrott har slagit ut samtliga kommunala telefonväxlar i Hälsingland. Och fortfarande ligger växeln nere. Under hela dagen har det inte gått att ringa till eller från kommunens nummer.

Annons

Inga av de fasta kommunala telefonnummer i Hudiksvall, Nordanstig, Ljusdal Söderhamn, Bollnäs och Ovanåker går att nå eller att ringa från.  Räddningstjänsten står utanför det vanliga kommunala växelsystemet, så de ska gå att nå.

Det går alltså att ringa 112, men inte från kommunens telefoner. All personal i kommunen måste använda sig av mobiltelefoner för att kunna ringa.

På Hudiksvalls kommuns hemsida berättar Bengt-Åke Nilsson, inhoppad chef för de kommunala växlarna i Hudiksvall, Nordanstig och Ljusdal,  att man ännu inte vet hur länge strömavbrottet i Stockholm kommer att vara.

- Troligen beror det på ett elfel i teleleverantören Ventelos nät, säger Bengt-Åke Nilsson, ansvarig för telesäkerhet i Hudiksvalls kommun. När felet kan vara avhjälpt kan vi inte säga just nu, men felsökning pågår.

Mer läsning

Annons