Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hälsingland säljs på nätet

/

Fler är nyfikna på semester i Hälsingland. Både besök och köp ökar på Hälsingland turisms webbplats.

Annons

Antalet besökare på Hälsingland turisms webbplats har ökat stadigt de senaste åren och i år spås en toppnotering på en halv miljon besök, 100 000 fler än förra året.

– Vi har i flera år jobbat fokuserat med att marknadsföra oss på nätet, säger Katarina Ceder Bång på Hälsingland Turism.

Hitills i år har också onlineförsäljningen direkt på Halsingland.se ökat mer än den totala omsättningen på sidan förra året.

Ännu finns inga siffror på hur många turister Hälsingland haft i år, men prognosen är god enligt Katarina Ceder Bång. Näringsförsäljningen på plats rapporteras också ha ökat.

– Det ser fantastiskt bra ut. Det trodde vi inte för vädret har varit bedrövligt ur sol- och badsynpunkt. Men jag tror folk blir mer benägna att hitta på saker då, säger Katarina Ceder Bång.

Framöver är det utmärkelsen av Hälsingegårdar till världsarv som spås öka turismen. Redan syns en tillströmning på webben från Tyskland och Holland.

– Det kommer också röna intresse i USA bland svensk-ättlingar, tror Katarina Ceder Bång.

Än så länge finns nästan ingen information på turistwebben på andra språk, men det finns planer på översättningar. Den 26 september relanseras sajten med nytt utseende.

Mer läsning

Annons