Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hälsingetidningars chefredaktör går till Mittmedia

/
  • AnnaKarin Lith är väldigt glad att få Daniel Bertils vid sin sida. Hon säger att han besitter en helt unik kompetens.
Till vänster sidplaneraren Marielle Anteskog.

Mittmedia rekryterar ännu en chef från Hälsingetidningar. Daniel Bertils lämnar posten som chefredaktör för att bli Mittmedias redaktionella produktionschef.

Annons

För fjärde gången rekryterar mediekoncernen Mittmedia en chef från Hälsingetidningar. Den här gången är det Hälsingetidningars chefredaktör och ansvarig utgivare, Daniel Bertils, som lämnar bolaget. Han kommer från och med i höst att arbeta som Mittmedias redaktionella produktionschef.

- Att Mittmedia rekryterar chefer från Hälsingetidningar visar att Hälsingetidningar har gjort ett bra arbete. Daniel Bertils besitter en unik kompetens, och jag är oerhört nöjd att han vill anta den här utmaningen, säger Mittmedias redaktionella chef, AnnaKarin Lith.

Som redaktionell produktionschef kommer Daniel Bertils att arbeta direkt under AnnaKarin Lith för att genomföra de förändringar Mittmedias ledning har beslutat om. Det handlar bland annat om att slimma organisationen och skapa möjligheter för ett bättre samarbete.

- Men jag ser inte att den typ av samordning vi tittar på nu kommer att innebära någon förändring för läsarna. Kärnan i verksamheten kommer hela tiden vara det lokala nyhetsarbetet och den lokala annonsförsäljningen, säger Daniel Bertils.

De fyra dagstidningarna inom Hälsingetidningar samarbetar sedan flera år för att ha en så effektiv produktion som möjligt.

- Vi i Hälsingetidningar har kommit långt. Vi är föregångare och det är det arbete vi har gjort som gör att jag nu har blivit aktuell för den här tjänsten, säger Daniel Bertils.

Arbetet med att rekrytera en ny chefredaktör till Hälsingetidningar har redan inletts.

Mer läsning

Annons