Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallå där Leif Eriksson...

/

...kanalchef på Sveriges Radio Gävleborg. I onsdags ställdes ett tält upp på Slottstorget i Gävle och stora delar av radions gamla skivförråd såldes ut.

Annons

- 650 personer handlade plattor enligt vår kassapparat. Kön till tältet ringlade lång nästan en timme innan vi öppnade och det var mycket folk här ända tills vi stängde klockan tio på kvällen. Det här blev så populärt att vi tänker köra minst en gång till!

- Vi sålde 5 000 skivor och har nu 17 000 kvar. Vi hade inte räknat med att folk skulle ta så god tid på sig att stå och välja, så nästa gång skaffar vi ett större tält så att alla får plats.

- Alla Radio Gävleborgs skivor som vi har samlat på oss sedan starten 1977. Det är mycket vinylplattor, men också lite nyare cd-skivor. Folkmusik, jazz, pop, rock och en del annat…

- Musiken är digitaliserad nu och skivorna tog mycket utrymme på redaktionen. Nu har vi byggt om och sparar in lite pengar för hyran som i stället ska gå till programproduktion och musikinspelningar.

- Alla P4-stationer delar på samma digitala grammofonarkiv för musik sedan några år tillbaka. Låtarna som vi spelar skickas hit ungefär som man skickar en text på nätet. Men vi har sparat ungefär 8000 skivor som är unika eller utgivna lokalt i länet.

- Jag avstod faktiskt, men jag blev lätt nostalgisk av att se alla dessa gamla plattor. Minnet väcktes särskilt när jag såg en LP med Dag Vag.

- Vi ställer oss på samma plats nästa onsdag, den 29 juli, med ett dubbelt så stort tält. Och sedan vill vi gärna komma till Hälsingland och fortsätta försäljningen. Men vi vet inte var eller när ännu.

 

Mer läsning

Annons