Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Företagssatsning med Ramsjö som kursort

/
  • Lasse Brovall, till vänster, har fått hjälp med företagsutveckling efter kontakt med Tommy Henriksen och Närljus.
  • Tommy Henriksen på Närljus visar nya företagskuvösen.

Ljusdals satsning på företagskuvöser flyttas från Utvecklingscentrum till Närljus och Ramsjö får tre kursdagar.

Annons

Clara Vallis var en nyföretagarsatsning som hade företagskuvöser på Utvecklingscentrum i Ljusdal som en del.

När projektet avslutats och lokalerna behövs för utbildning har politikerna i Ljusdals kommun bestämt att kuvössatsningen ska ske i Närljus lokaler bredvid Bilbolaget i Ljusdal.

Sedan början av sommaren finns fem platser för nya företag.

– Men vi som jobbar här nu flyttar gärna på oss om de nya företagen behöver mer utrymme, säger Tommy Henriksen, näringslivsutvecklare på Närljus.

Meningen med företagskuvöserna är att stödja företagarna om de kan visa upp affärsidéer som ser ut att kunna ge lönsamhet och varaktig sysselsättning.

Tommy Henriksen puffar gärna också för Movexum på regionnivå där Ljusdals kommun och Närljus är medfinansiär. Då handlar det om något mer mogna företagssatsningar men fortfarande sådana som behöver professionell hjälp i företagsinkubator för att lyckas nationellt eller internationellt.

Lasse Brovall är Ljusdalsbo och företagare som deltar i Movexums inkubatorprocess efter att ha kommit i kontakt med Närljus. Han utvecklar en mjukvara för datorer som ska ge inköpare och säljare ett bredare beslutsunderlag.

– Det som ser ut att vara billigast är kanske inte det bästa ur kostnadssynpunkt, säger Lasse Brovall som utvecklar denna lösning tillsammans med en programmerare i Uppsala.

Lasse Brovall gillar det kontaktnät och den kompetens som Movexum erbjuder och han har kommit så långt att han ser tänkbara köpare av sin datorprodukt.

I november hålls en så kallad bootcamp i Ramsjö i tre dagar då Lasse Brovall och andra i Movexums satsning i Gävleborg får möjlighet att arbeta intensivt med sina utvecklingsprojekt.

– Där vill jag vara med, säger Lasse Brovall.

Mer läsning

Annons